Bpost-pakjesautomaat bij Decathlon Maasmechelen

Sportketen wil eind dit jaar 12 winkels uitrusten met afhaalpunten voor online bestellingen

Decathlon Maasmechelen krijgt, samen met Decathlon Olen, de primeur: het eerste Cubee-afhaalpunt bij een Decathlon winkel. Consumenten kunnen er voortaan, de klok rond, hun online bestelde pakjes afhalen of verzenden. Op korte termijn volgen Decathlon Antwerpen en Decathlon Waver, en tegen eind dit jaar wil de sportketen 12 vestigingen uitrusten met de pakjesautomaten van Cubee. ​ 

De pakjesautomaat van Cubee, een merk van bpost, is een onbemand afhaalpunt waar consumenten hun online bestellingen van verschillende webshops kunnen afhalen en terugsturen. De Cubee-automaat bij Decathlon Maasmechelen telt 58 lockers, van klein tot groot, en staat buiten op de parking van de sportwinkel – 7 dagen op 7, 24 uur op 24 toegankelijk.

Projectleider Ina Vandercappellen: “Onze samenwerking met Cubee past perfect in de optimale service die we nastreven. Zo kunnen klanten nu ook na de openingsuren hun pakje ophalen bij hun favoriete sportwinkel. Op termijn willen we de Cubee-pakjesautomaten inzetten voor onze click&collect-service: de klant doet zijn bestelling online, de verkoper legt het klaar in de automaat en de klant kan zijn pakje nog dezelfde dag ophalen.”

Eind 2019 wil Decathlon voor 12 winkels – Maasmechelen en Olen meegeteld – samenwerken met Cubee. Concreet kunnen consumenten rechtstreeks in de check-out van de Decathlon-webshop ‘Cubee pakjesautomaat’ selecteren tussen de verschillende leveropties. Je ontvangt een mail of sms met de afhaalcode (QR en digitaal) van zodra de koerier je bestelling in de Cubee-pakjesautomaat legt. Wil je zelf een pakje verzenden of terugsturen, dan kan je simpelweg de barcode op het pakje scannen en een Cubee-locker selecteren.

 


Voor meer info
RCA I Beatrijs Wouters I Tel. +32 496 32 64 36 I [email protected] I www.rcapress.be