Decathlon kiest voor Royal-Hamilius om haar eerste winkel in Luxemburg te openen

Decathlon opent zijn eerste winkel in Luxemburg en koos Royal-Hamilius voor haar "City" -concept. Met meer dan 630 m² oppervlakte, twee verdiepen en 25 meter etalages, zal "Royal-Hamilius Decathlon" ideaal gelegen zijn op de hoek van de Rue Aldringen en de doorgang die Boulevard Royal en Rue Aldringen zal verbinden. Decathlon creëert ook voor de gelegenheid een nieuw premium concept dat vooral servicegericht is en verbonden is met het wereldwijde netwerk van winkels van Decathlon. De opening is gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Royal-Hamilius zet zijn concept "The Ultimate Downtown Experience" voort door een internationaal gerenommeerd sportmerk aan te bieden, nog steeds niet aanwezig in Luxemburg om zo het commerciële aanbod van het stadscentrum te vervolledigen.

Het winkelconcept van Royal Hamilius Decathlon zal op vele manieren innovatief zijn:

De look & feel zullen die van een boutique zijn in plaats van een grote perifere winkel. Een echte Decathlon City store.

De winkel zal bovendien via tablets, smartphones en touchscreen schermen het volledige gamma van 70 sporten aanbieden.

De winkel zal gericht zijn op service: "Start to run" -gemeenschap, yogalessen, crossfitinwijdingen en alles wat Luxemburgse klanten willen, zal worden opgezet. Natuurlijk zullen ook standaarddiensten (fietsreparatie, textieldruk, racket bespanning, ...) aanwezig zijn.

De winkel zal ook dienen als Click & Collect-punt voor de stad Luxemburg. Klanten kunnen hun producten bestellen en afhalen in de winkel of het product wordt thuis of op kantoor afgeleverd. Decathlon onderzoekt de mogelijkheid om een expressdienst (2 uur) met fietsen in de stad te installeren.

Stefan Schins, verantwoordelijke ‘development’ van Decathlon Luxemburg: “ Stel jouw Decathlon voor, met al de diensten van een grote perifere winkel maar in het stadscentrum op 630 m² en met het volledige gamma sporten binnen handbereik. Dit wordt Decathlon Royal Hamilius.”

Thierry Behiels, Chief Executive Officer, Codic International : “Royal-Hamilius is verheugd sport te kunnen integreren in de binnenstad, het commercieel aanbod aan te vullen om zodoende een formidabele vector van dynamisme en aantrekkingskracht te zijn voor de stad. Wij zoeken naar een kwalitatief hoogstaand aanbod voor Luxemburg stad en streven ernaar nieuwe winkels aan te trekken naar Royal-Hamilius. De komst van internationale ketens zoals de Galeries Lafayette, Fnac en vandaag Decathlon is het duidelijkste bewijs van de belangstelling die Luxemburg in het buitenland wekt en van het feit dat Luxemburg een echte bestemmingsplaats is geworden met internationale uitstraling”.

De transactie werd begeleid door Cushman & Wakefield in co-agentschap met JLL.


Contact

CODIC Luxembourg, Vincent Beck, Directeur Général Adjoint, T +352 26 10 25 38 [email protected] / www.royal-hamilius.com / www.codic.eu 

Decathlon, Stefan Schins, verantwoordelijke ‘development’, T +32 487 65 25 95 ​
[email protected] / www.decathlon.be