Decathlon Oostende, een dijk van een sportbelevingswinkel

Al opent de nieuwe vestiging aan de Torhoutsesteenweg nu maandag nog voorzichtig

Een week nadat alle Decathlon-winkels in ons land opnieuw de deuren openden, verwelkomt Decathlon Oostende vanaf maandag 18 mei zijn eerste bezoekers. De gloednieuwe belevingsstore is een primeur voor de kust en focust op een breed sportaanbod voor jonge gezinnen en senioren. Wil je de nieuwe winkel nog even op afstand verkennen? Dat kan maandag perfect via Facebook Live met een virtuele rondleiding langs de meest typerende sporten voor de Oostendenaren.

Van watersporten tot petanque
Sportfans hebben er even op moeten wachten. De nieuwe Decathlon aan de Torhoutsesteenweg 699 (de vroegere Oostendse Hallen) was voor begin april gepland, maar opent dus nu maandag pas. Achter de schermen werd er hard gewerkt voor een lancering mét strikte voorzorgsmaatregelen voor maximale veiligheid en hygiëne.

Winkeldirecteur Amélie Saey: “Een klassieke grootse opening wordt het inderdaad niet. Maar dat neemt niet weg dat we trots en enthousiast zijn om onze nieuwe winkel voor te stellen. De Oostendenaren krijgen een heuse belevingsstore met technisch en toegankelijk sportmateriaal voor iedereen die wil sporten.”

Decathlon Oostende mikt enerzijds op senioren met meer vrije tijd en anderzijds op jonge gezinnen die samen willen sporten of nieuwe sporten willen ontdekken. “Zo zetten we sterk in op het populaire padel, maar ook op golf, hondensport en rollers. De dijk is het ideale speelterrein voor steps, rollers en skates. Uiteraard zijn er de typerende watersporten voor de kust, maar ook tal van reguliere sporten vind je in Oostende terug, zoals voetbal, basket en volleybal. Senioren zijn dan weer vaak actief in wandel-, fiets- en petanqueclubs. Precies daarom houden we het sportaanbod ruim en divers.”

Decathlon Oostende biedt daarnaast een waaier van diensten: van klassiekers zoals een fietsatelier tot meer specifiek het herstellen van wetsuits, steps en rollers.

Sportbeleving staat (straks) centraal
Als belevingsstore zal Decathlon Oostende voorlopig nog niet helemaal tot zijn recht komen. Saey: “Klopt, gezondheid primeert en dus houden we de ruimtes voor sportactivatie – zoals onze testzone voor basket – nog even gesloten. Maar tijdens een virtuele rondleiding, die we maandag live via Facebook uitzenden om 8u45, krijg je wel al een goed beeld van onze winkel. Bezoekers die maandag effectief naar de Torhoutsesteenweg afzakken, kunnen met een Basic Fit-team wel een reeks leuke oefeningen doen, op een veilige afstand van elkaar.”

Voorlopig beperkt Decathlon Oostende – net als de andere filialen in België – het aantal klanten en blijven de paskamers gesloten. Bezoekers worden gevraagd om de handen te ontsmetten bij het binnen- en buitengaan van de winkel (handgeldispenser aanwezig), de nodige afstand te behouden en contactloos te betalen. Voor klanten die louter een pakketje komen halen (Click & Connect), heeft Decathlon een aparte in- en uitgang voorzien.

Decathlon Oostende is de 39e vestiging van de sportketen, met een oppervlakte van 4.125 m2. De insteek van Decathlon blijft dezelfde: sport zo toegankelijk mogelijk maken voor een breed publiek. In dat kader gaan de online sportsessies van Decathlon (#sportinuwkot) ook gewoon verder.


Over Decathlon
In de grote sportwinkelketen Decathlon ligt de focus op sport toegankelijk maken met scherpe prijzen en een ruim aanbod voor zowel beginnende as ervaren sporters. Decathlon biedt eigen huismerken of ‘passiemerken’ aan zoals Quechua, B'TWIN, Kipsta of Tribord, maar ook andere internationale topmerken. Vandaag heeft Decathlon winkels in 69 landen. Decathlon België telt bijna 3.000 medewerkers. Wereldwijd wordt een omzet gerealiseerd van zo’n 12,4 miljard euro (2019).

Voor meer info
Decathlon I Amelie Saey I [email protected] I www.decathlon.be
RCA I Kirsten Van de Werf I +32 492 12 77 54 I [email protected] I www.rcapress.be