Decathlon opent tweede winkel in Gentse rand

Nieuw winkelconcept focust op online bestellen én persoonlijk gezondheidsadvies

Vandaag, 26 mei, opent Decathlon een tweede winkelpunt in het zuiden van Gent. Met het nieuwe concept ‘Decathlon Click & Connect’ zet de sportketen nog meer in op online bestellen én fysiek beleven. Zo zullen er ook een sportdiëtist, inhouse personal trainer en bikefitter aanwezig zijn, voor een optimale link tussen sport en gezondheid. “Het is een kleine, dynamische winkel met een beperkt aanbod”, vertelt directeur Laurens De Jonge. “Maar meer dan ooit kunnen klanten hier terecht voor persoonlijk advies en begeleiding door experten.”

In het bedrijvencomplex aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem kan je voortaan de wereld van online bestellen, snel afhalen én lifestylecoaching onder één dak vinden. Decathlon Click & Connect wil zo een nieuwe winkelervaring creëren door meer in te zetten op individueel advies voor de lokale sporter.

Laurens De Jonge: “We richten ons in eerste instantie op online aankopen. De coronacrisis heeft de markt helemaal veranderd. Mensen nemen veel minder de tijd om uitgebreid naar de winkel te gaan en shoppen vaker online. Met deze Click & Connect willen we alle drempels van het online shoppen wegnemen en tegelijk als sportpartner lokaal verankerd blijven. Klanten kunnen daarom in de winkel hun bestelling plaatsen met het advies van onze sportexperten. Vervolgens wordt hun bestelling snel en gratis geleverd in de winkel en kunnen ze het product ook testen.”

Bikefitting en workshops
In het nieuwe Gentse filiaal kunnen Decathlon-klanten langs bij een sportdiëtist of personal trainer, voor hulp en motivatie bij een gezondere levensstijl. Ook is er ruimte voor bikefitting – waarbij een specialist je fiets afstemt op je lichaamsbouw en je fietsplannen – en kunnen de allerkleinsten er terecht voor leuke sportmomenten. Verder werkt Decathlon samen met een aantal sportieve partners voor workshops.

De Jonge: “We willen meer de link leggen tussen het sportieve en het gezonde. Zo komt er ook een kleine, dynamische afdeling die verandert naargelang de noden van het moment. Individuele buitensporten zijn nu populair, dus focussen we op running, fitness, yoga en hiking. Met een gevarieerd aanbod van diensten, workshops en evenementen willen we de lokale sporters zo goed mogelijk begeleiden. We willen dicht bij de klant staan, we willen meer zijn dan louter een fysieke winkel die sportmateriaal verkoopt. In die zin is Decathlon Click & Connect een toekomstgericht verhaal.”

Voor meer info
Decathlon I Camille De Paepe I [email protected] I +32 496 67 87 26
RCA I Kirsten Van de Werf I [email protected] I +32 492 12 77 54