Decathlon verzamelt 550 kilo zwerfvuil voor World Cleanup Day

Op 15 september gingen wereldwijd miljoenen vrijwilligers de straat op voor World Cleanup Day. Decathlon mobiliseerde in België 100 enthousiaste werknemers en klanten om op een sportieve manier onze planeet wat properder te maken. Al ploggend, kayakend en suppend werd ruim 550 kilo zwerfvuil ingezameld.

Dit weekend vond voor het 10de jaar op rij de wereldwijde burgeractie World Cleanup Day plaats. 5% van de wereldbevolking kwam samen in 150 landen om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Een actie die vol passie en enthousiasme werd gesteund door Decathlon België.

 “Sporten doen we met zijn allen vaak buiten, het is dan ook belangrijk om onze omgeving proper te houden. Voor huidige en voor toekomstige generaties. De World Cleanup Day ligt Decathlon dan ook nauw aan het hart. Niet alleen in België steunen wij deze actie, wereldwijd draagt Decathlon haar steentje bij,” aldus Alix Aspeslagh, organisator World Cleanup Day voor Decathlon België.

9 Decathlon vestigingen in Antwerpen, Brugge, Gent, Maasmechelen, Alleur, Namen, Evere, Verviers en Andenne deden een oproep naar hun mederwerkers en klanten om samen de handen uit de mouwen te steken. Zo werd er in Gent en Blankenberge met de SUP en kayak afval uit het water gehaald. In onder andere Namen en Maasmechelen trokken de vrijwilligers hun loopschoenen aan om al ploggend zwerfafval op te ruimen.
In totaal werd ruim 550 kilo afval ingezameld.