Gezocht: 44 sportieve sollicitanten

Nieuwe Decathlon-winkel in Oostende selecteert kandidaten tijdens ‘Job & Sport Days’

Solliciteren, dat is altijd een beetje zweten, toch? Dat konden 14 kandidaten voor de nieuwe Decathlon in Oostende alvast aan den lijve ondervinden tijdens de eerste ‘Job & Sport Day’. Geen klassiek sollicitatiegesprek, maar een namiddag sporten om de kennis, inzet én teamspirit van de kandidaten te testen. Op zaterdag 15 en zaterdag 29 februari plant de sportketen een vervolg. De nieuwe Decathlon – de eerste aan de Belgische kust – opent op 1 april zijn deuren met een assortiment op maat van jonge gezinnen, senioren en dagjestoeristen.

Solliciteer sportief op 15 & 29 februari
Een partijtje trefbal waarbij twee teams proberen om elkaar met de bal te raken... Met zijn ‘Job & Sport Day’ heeft Decathlon een eigen én eigenzinnige manier ontwikkeld om potentiële kandidaten te testen, zowel op intellectueel als sportief niveau, individueel en collectief. 

Amélie Saey, toekomstig winkeldirecteur van Decathlon Oostende: “Tijdens het sporten vergeten potentiële kandidaten al snel dat het om een selectieprocedure gaat. Bovendien komt dan vaak hun échte persoonlijkheid naar boven. Interessant voor de werkgever die kan zien wie een leider, motivator of volhouder is. Of wie graag initiatief neemt, positief is ingesteld en creatieve oplossingen bedenkt… Stuk voor stuk eigenschappen die tijdens het sporten zichtbaar worden en ons helpen om de juiste profielen te kiezen. De sportieve prestaties op zich spelen minder een rol.”

Op zaterdag 15 en 29 februari houdt Decathlon Oostende nog twee ‘Job & Sport Days’ in de lounge van voetbalclub KV Oostende. Let wel, deze dagen staan niet zomaar open voor iedereen. Je krijgt telefonisch een persoonlijke uitnodiging als je sollicitatie weerhouden wordt. Kandidaten kunnen solliciteren via www.joinus.decathlon.be. Uiteraard vult Decathlon de sportdag nog aan met meer klassieke rekruteringselementen, zoals interviews en cognitieve tests voor specifieke functies.

Decathlon Oostende: van watersporten tot wandelen
Op woensdag 1 april 2020 gaat de nieuwe Decathlon in Oostende open, langs de Torhoutsesteenweg. Meteen de 37ste vestiging van de sportketen, met een oppervlakte van 4.125 m2. De insteek blijft dezelfde: sport zo toegankelijk mogelijk maken voor een breed publiek.

Concreet krijgen de Oostendenaren straks een ‘belevingsstore’ met een breed sportaanbod, technisch en betaalbaar sportmateriaal, ruimte voor sportactivatie (testzone voor basket) en een waaier aan diensten – van klassiekers zoals een fietsatelier tot meer specifiek het herstellen van wetsuits, steps en rollers.

Amélie Saey: “Decathlon Oostende mikt enerzijds op senioren met meer vrije tijd en anderzijds op jonge gezinnen die samen willen sporten of nieuwe sporten willen ontdekken. Zo zetten we sterk in op het populaire padel, maar ook op golf, hondensport en rollers. De dijk is dan ook het ideale speelterrein voor steps, rollers en skates. Uiteraard zijn er de typerende watersporten voor de kust, maar ook tal van reguliere sporten vind je in Oostende terug, zoals voetbal, basket en volleybal. Senioren zijn dan weer vaak actief in wandel-, fiets- en petanqueclubs. Precies daarom houden we het sportaanbod heel ruim en divers.”

Om alles vlot te laten draaien in de nieuwe winkel, zoekt Decathlon Oostende nog 44 mensen, voltijds en deeltijds, voor 19 uiteenlopende vacatures.

Over Decathlon
In de grote sportwinkelketen Decathlon ligt de focus op sport toegankelijk maken met scherpe prijzen en een ruim aanbod voor zowel beginnende as ervaren sporters. Decathlon biedt eigen huismerken of ‘passiemerken’ aan zoals Quechua, b'Twin, Kipsta of Tribord, maar ook andere internationale topmerken. Vandaag heeft Decathlon winkels in 69 landen. Decathlon België telt bijna 3.000 medewerkers. Wereldwijd wordt een omzet gerealiseerd van zo’n 12,4 miljard euro (2019).

Voor meer info
Decathlon I Amelie Saey I [email protected] I www.decathlon.be
RCA I Kirsten Van de Werf I +32 492 12 77 54 I [email protected] I www.rcapress.be