GOLFEN IN ANTWERPEN

Belgian Knockout en Beats of Golf slaan handen in elkaar!

De Belgian Knockout, Beats of Golf en Golf Vlaanderen slaan de handen in elkaar om golf naar Antwerpen te brengen. Dit in de vorm van een volledig uitgeruste Beats of Golf zeecontainer die nu zaterdag en zondag (11 en 12 mei) te vinden zal zijn op de Groenplaats in hartje Antwerpen. Golfers en niet-golfers, jong en oud, iedereen is welkom van 15u tot 20u.

Beats of Golf laat beginnende golfers op een unieke manier kennis maken met de golfsport. Ook de gevorderden zullen zich amuseren. Zo zullen zij in de simulator kunnen testen hoever zij kunnen slaan.

Naast de Beats of Golf zeecontainer zal er ook een putting green aanwezig zijn waar een enthousiast team van initiators klaar staat om de bezoekers te begeleiden doorheen de holes zoals de echte pro’s. Daar bovenop zullen er ook enkele fantastische prijzen worden weggegeven, zoals tickets en een Beat the Pro plek voor het internationale golftoernooi “Belgian Knockout 2019”.

BELGIAN KNOCKOUT 30, 31 MEI en 1,2 JUNI

Beats of Golf zal dit jaar de bezoekers van de Belgian Knockout een unieke golfervaring schenken. Dit aan de hand van hun mobiele digitale driving range. Een 40 voet zeecontainer werd omgebouwd tot een driving range met bar en beats. De container beschikt over drie afslagplaatsen die zijn uitgerust met een Skytrak golfsimulator waardoor de golfer zich op een echt golfterrein waant. De bal wordt opgevangen door een door Beats of Golf ontwikkeld net dat de bal automatisch terug bij de golfer brengt. De software laat zelfs toe om op wereldbekende terreinen te spelen.

Deze innovatie zorgt ervoor dat de spelers niet alleen een echte golfervaring beleven maar ook in real time feedback krijgen over hun prestaties. Dankzij de Beats of Golf coaches krijgen bezoekers de juiste tips om van hun eerste golfervaring een succes te maken. Naast het sportieve gedeelte voorziet Beats of Golf ook letterlijk beats dankzij een in de container ingebouwde muziekinstallatie. Bovendien kan elke sporter of supporter genieten van een drankje in het bargedeelte.

“We hopen dat ons concept de laatste drempels om van deze prachtige sport te kunnen genieten wegneemt. Wij voorzien golfmateriaal van Inesis, er is geen dresscode en bezoekers kunnen genieten van sport, muziek en een drankje”, zo vatten de oprichters van Beats of Golf, Luk De Meester en Christophe Pape, hun missie mooi samen.

Belgian Knockout en Pieters Productions 

In 2018 nam Pieters Productions, een evenementenbureau dat mede werd opgericht door Thomas Pieters, de organisatie van de Belgian Open op zich. Na een afwezigheid van 18 jaar brachten zij hiermee de Belgian Open terug op de kalender van de European Tour. De Belgian Open werd geherintroduceerd onder de naam Belgian Knockout.

De Belgian Knockout is een internationaal golftoernooi dat deel uitmaakt van de Europese PGA Tour. Met een deelnemersveld bestaande uit 144 van de beste golfers ter wereld, een prijzenpot van meer dan één miljoen euro en 20.000 toeschouwers, is de Belgian Knockout één van de prominentste sportevenementen van België.

De Belgian Knockout, zal dit jaar plaatsvinden op 30, 31 mei en 1, 2 juni 2019 te Rinkven International Golf Club, Schilde, Antwerpen.

 

Beats of Golf

Beat of Golf is een start-up die het leven zag eind 2017. Twee Decathlonners (Luk De Meester- Communicatie Directeur, en Christophe Pape - Commercieel Directeur Golf) startten Beats of Golf op met als doel de golfsport in België verder toegankelijk te maken. Beats of Golf focust zich voornamelijk op het creëren van een unieke digitale golfervaring. Hiervoor richten ze zich op de verkoop van home golf installaties en de facilitatie van golf op events.

Zo hebben ze in het verleden reeds golf toegankelijk gemaakt op een jobbeurs en een golf pop-up geopend in hartje Brussel.

Meer info

Luk De Meester ​
GSM: ​ 0485 39 88 73
[email protected]
www.beatsofgolf.com