Sportieve bestelling? Sportief geleverd!

Decathlon start in 5 extra steden met thuisbezorging per elektrische vrachtfiets

Na een proefproject in Mechelen, Luik en Charleroi trekt sportketen Decathlon zijn systeem van duurzame leveringen door naar andere steden. Zo start de winkel in Evere deze week met thuisbezorging per fiets, binnen de 2 uur na bestelling. Dit voorjaar volgen ook Antwerpen, Gent, Brugge en Bergen. Het zijn de medewerkers van Decathlon zelf die de kilometers zullen trappen en zo de toenemende digitalisering en e-commerce groener doen kleuren.

Het nieuwe bezorgsysteem per fiets werkt snel en simpel. Consumenten die online een bestelling plaatsen – van maandag tot zaterdag, tussen 9 en 17 uur – krijgen diezelfde dag nog hun product thuis geleverd als het op voorraad is in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.

Concreet zullen de eigen Decathlon-verkopers vanuit een aantal vestigingen de pakjes rondbrengen in een straal van 15 km rond de winkel. Het gaat voornamelijk om kleinere volumes (maximaal 1,5 m en 20 kg) maar ook grotere leveringen, zoals een fitnesstoestel, zijn mogelijk.

Decathlon werkt daarvoor samen met Urbike, een Brusselse coöperatieve vennootschap die bedrijven helpt bij de ‘modal shift’ van leveringen met bestelwagens en lichte vrachtwagens naar leveringen per fiets. Daarvoor wordt een cargofiets met aanhangwagen ingezet, geladen met een container van 1,5 m3 die 200 kg goederen aankan.

Ina Vandercappellen, verantwoordelijke Last Mile Decathlon.be: “Leveren per fiets, 100% CO2-neutraal, is de toekomst voor de binnenstad. Bovendien past dit duurzaam transport in de visie van Decathlon om sport op een duurzame manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. In plaats van te concurreren met pure online spelers in e-commerce, brengen we onze sportproducten op een sportieve manier bij de klanten. Daarvoor maken we onze winkelvoorraad beschikbaar voor digitale aankopen, voor een productbeschikbaarheid van 95%. Medewerkers zullen volgens een beurtrol instaan voor de leveringen.”

Klanten betalen 5 euro voor een levering op dezelfde dag: bestellingen voor 13 uur worden geleverd tussen 14 en 16 uur, bestellingen voor 17 uur tussen 18 en 20 uur. Daarnaast kan je ook kiezen voor een express-levering (10 euro), waarbij de bestellingen binnen de 2 uur aan huis worden geleverd. Het aanbod kan licht verschillen per winkel. Naast dit nieuwe fietstransport blijft ook de traditionele pakjeslevering bestaan, gratis, vanuit een centraal depot en met een leveringstermijn van 24 tot 48 uur.

Over Decathlon
In de grote sportwinkelketen Decathlon ligt de focus op sport toegankelijk maken met scherpe prijzen en een ruim aanbod voor zowel beginnende as ervaren sporters. Decathlon biedt eigen huismerken of ‘passiemerken’ aan zoals Quechua, b'Twin, Kipsta of Tribord, maar ook andere internationale topmerken. Vandaag heeft Decathlon winkels in 69 landen. Decathlon België telt bijna 3.000 medewerkers. Wereldwijd wordt een omzet gerealiseerd van zo’n 12,4 miljard euro (2019).

Voor meer info
RCA
I Kirsten Van de Werf I [email protected] I 011 590 590 I 0492 12 77 54 I www.rcapress.be
Decathlon I Ina Vandercappellen I [email protected] I www.decathlon.be I Korte video fietslevering